Google Mijn Bedrijf

Het is gratis en… het is extra zichtbaarheid in Google!

‘Google Mijn Bedrijf’ is waar we het over hebben en het draait om lokale vermeldingen in Google Search, Maps en Google Mobile. Heb je een bedrijf en is vooral je lokale vindbaarheid cruciaal, dan is het tijd jouw vermelding met adres en bedrijfsgegevens in je eigen Google Mijn Bedrijf account rond te maken. Google gebruikt je gegevens voor de weergave in de zoekresultaten en ook voor de weergave op Google Maps en Mobile.

Je bedrijfsvermelding op Google verifiëren kan op verschillende manieren. Afhankelijk van het type bedrijfsvermelding zie je een of meerdere verificatiemethoden. Dit zie je vanzelf tijdens het aanmeld- en verificatieproces. Verificatie per briefkaart is de meest gebruikte methode.

Verifiëren per briefkaart

Als je jouw bedrijfsvermelding per briefkaart wilt verifiëren, geeft je je bedrijfsadres op in Google Mijn Bedrijf. Er wordt dan een briefkaart met een verificatiecode opgestuurd. Het duurt even voor die briefkaart aankomt, dus wees geduldig want de aanvraag nog een keer doen zorgt alleen maar voor meer vertraging in het proces. Zorg ervoor dat je het adres conform de richtlijnen invoert voordat je de bedrijfsvermelding  per briefkaart aanvraagt.

Richtlijnen invoeren adresgegevens

  • Vul het volledige en exacte adres voor de locatie in. Bijvoorbeeld: ‘Transformatorweg 102, 1014 AK Amsterdam’. Unit 2, etage 7, Gebouw ‘DeWest’, enzovoort. Alle gegevens kunnen meegenomen en waardevol zijn.
  • Alleen extra informatie opgegeven als dat feitelijk er ook echt voor zorgt dat Google de locatie dan beter kan bepalen. Dus ‘op de hoek van..’ zeker niet gebruiken, eventueel dwarsstraten of herkenningspunten als ze echt relevant zijn.

Bekijk ook onderstaande instructievideo over het toevoegen of claimen van Google Mijn Bedrijf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *