Pokemon actie voor TravelXL

Wat is reden van het succes van Pokémon? Jeugdsentiment? Hide and seek, maar dan anders…Pokémon Go is een augmented reality-game (een live, direct of indirect, beeld van de werkelijkheid waaraan elementen worden toegevoegd door een computer). Razend populair op dit moment, speel je het niet, dan heb je er vast van gehoord. Maar het is niet alleen maar positief (in het) nieuws. Door het spelen van het spel tijdens het rijden zijn al een aantal gevaarlijke situaties gepasseerd en zelfs echt ongelukken gebeurd. Blijf dus oppassen. Maar hoe is dit relevant voor ons marketeers?

Pokémon en marketing?

Hoe werkt het spel en hoe speel je daar dan makkelijk op in? Het spel is gekoppeld aan je gps. Wanneer je je verplaatst, zal de plattegrond op het spel met je mee gaan. Op deze manier kun je naar andere plekken reizen om daar Pokémons te vangen. Op sommige plekken zitten er meer dan op andere. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat jij een café hebt en dat dat daar toevallig een heel aantal Pokémon zitten. Je kunt binnen het spel met een tool (lure module, die je kunt downloaden) Pokémons naar jou toe lokken. Dus ook naar jouw café en meer (Pokémon)klanten te trekken. Een aantal barretjes hebben daar al slim om ingespeeld. Zij hebben borden buiten gehangen met teksten als ‘kom hier Pokémons vangen onder het genot van een aantal biertjes!’

Inhaken op Pokémon

Inhakers zijn vaak de leukste campagnes die er zijn. Ze zijn meestal grappig, waardoor ze blijven hangen. Ook op Pokémon kun je inhaken. Een aantal bedrijven zijn je al voorgegaan. Bij PostNL zijn ze er serieus mee aan de slag gegaan. Zij posten niet alleen een afbeelding, maar gaan er vervolgens in de reacties nog verder op in

Behalve dat het voor Pokémon fans goed nieuws is, is het dat ook zeker voor Nintendo; hun beurswaarde steeg met meer dan 6 miljard. Na de introductie in de VS afgelopen week steeg het aandeel met 25 procent. Nooit eerder werd een spel zo snel zo vaak gedownload. Dat is niet alleen leuk voor nu, maar ook met het oog op de toekomst. Nintendo heeft al eerder dit jaar aangekondigd vijf games uit te brengen die te spelen zijn op een smartphone. Behalve Pokémon heeft het Japanse bedrijf nog een aantal populaire karakters, zoals Mario en Zelda.

Dat het spel een hype is en nog een tijdje blijft staat wel vast, maar hoe gaan bedrijven hier verder op inspelen? Is er misschien iets mogelijk met in-game advertising? Who knows, wij zien wel creatieve mogelijkheden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *